afbeelding-blog-iveco-drivers-tour-geranco-transport

IVECO Drivers Tour #2 – Geranco Transport

12/03/2020

De vrachtwagens van Geranco Transport zijn échte blikvangers op de weg. Onlangs reden we een dagje mee met IVECO-chauffeur Mike Schepers om alles te weten te komen over het transportbedrijf uit Gameren en zijn ervaringen met de IVECO Stralis met 420 pk. Lees nu het verhaal over dé transporteur, van bloemen- en sierteelt, met enorm gepassioneerde chauffeurs.

De chauffeurs van Geranco Transport vervoeren voornamelijk ’s nachts, maar uiteraard ook overdag, alle bloemen en planten naar verschillende bestemmingen. Mike is zeer te spreken over het nachttransport. “Het rijdt relaxed, omdat je hoofdzakelijk geen last hebt van files. Het kan weleens voorkomen dat er sprake is van wegwerkzaamheden of een ongeval, maar het is voornamelijk lekker rustig op de weg. Het werken in de avond kan ik ook goed combineren met mijn privé situatie. Mijn vrouw en kinderen zijn gewend aan de situatie. Ik kom vaak redelijk vroeg mijn bed uit, zodat ik nog even kan genieten van mijn gezin, voordat ik ga werken.”

Oordeel niet en rij eens met een IVECO

Mike is enorm tevreden met zijn IVECO en heeft een advies naar alle chauffeurs: “Ga eens met een IVECO rijden, voordat je oordeelt of er iets over zegt. Als je eenmaal gewend bent aan een IVECO, dan is het meer dan een prima wagen.” Zijn IVECO Stralis heeft een AS-cabine die van alle gemakken is voorzien. “Het is écht een prachtige truck met een zeer aangename chauffeursstoel en een fijne cabinevering, waarmee je erg fijn en stil op de weg rijdt. Daarnaast beschik je over een kleine draaicirkel”, zo vertelt Mike.

featured-afbeelding-blog-iveco-drivers-tour-geranco-transport-_Visitekaartje van het bedrijf

Alle chauffeurs van Geranco Transport zijn uiterst zuinig en enorm trots op hun vrachtwagens. Mike: “We stoppen er ook allemaal zelf geld in. Je bent natuurlijk hét visitekaartje van het bedrijf, dus alle wagens zien er super netjes uit.” Zijn IVECO heeft iets speciaals zo zegt hij zelf: “Het is mijn eerste vaste wagen die in de kleuren van Geranco Transport staat en die ik naar mijn zin heb opgebouwd.” Hij heeft onder andere extra verlichting ingebouwd in zijn cabine en de cabine helemaal bekleed. Daarnaast is Mike hard op weg naar een nieuwe geluidsinstallatie in zijn truck voor nóg harder muziekgeluid in de cabine.

Unieke service bij IVECO

Een bijkomend voordeel van het rijden in een IVECO is dat een medewerker van IVECO Schouten de vrachtwagen komt ophalen en deze naar de werkplaats in Almkerk brengt, zodra het een keer nodig is om iets te laten repareren. “Ze zorgen er ook voor dat deze netjes weer terug bij Geranco Transport wordt afgeleverd, zodra de wagen weer startklaar is om kilometers te maken. Dat is écht iets unieks dat IVECO kan bieden en heb ik bij andere bedrijfswagengarages nog niet meegemaakt”, aldus Mike.

Chauffeursleven

Mike heeft geen seconde spijt van zijn overstap van kraanmachinist naar vrachtwagenchauffeur. Hij raadt het werk zeker aan richting iedere werkzoekende, alleen je moet er niet te licht over denken. “Het is een geweldig beroep vanwege de vrijheid in de truck, maar je moet er wél voor zorgen dat de bloemen vóór 04.00 uur bij de veiling zijn.”

Bloemen en sierteelt

Vol enthousiasme vertelt Mike over Geranco Transport, waar de chauffeurs gespecialiseerd zijn in het vervoeren van bloemen en planten binnen en sierteeltsector. “We halen de bloemen op bij verschillende kwekers en brengen deze naar bloemenveilingen in Nederland: FloraHolland Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk, Eelde en Plantion Ede. Daarnaast rijden wij ook richting Rhein-Maas in Herongen, Duitsland, want daar zit ook een bloemenveiling. Vervolgens worden de bloemen daar verkocht, waarna het uiteindelijk terecht komt bij alle bloemenzaken en supermarkten. Het leeggoed en fusten laden wij weer in onze trailer en brengen deze weer terug bij de desbetreffende kwekers. Zo blijft dat op en neer gaan. Daarnaast leveren wij ook nog regelmatig bloemen en sierteelt af bij onze klanten”, zo licht Mike toe. Door korte lijnen tussen de planning, kwekers en chauffeurs, zorgt Geranco Transport ervoor dat de bloemen op de gewenste datum, tijd en locatie worden afgeleverd.

Hoog saamhorigheidsgevoel bij Geranco Transport

Mike: “Er heerst een groot saamhorigheidsgevoel tussen de chauffeurs onderling! We maken geintjes, kunnen lachen samen en bellen veel met elkaar wanneer we onderweg zijn. Als iemand hulp nodig heeft, dan helpen we diegene graag een handje. Daarnaast is het erg fijn dat we altijd kunnen rekenen op de hulp/steun van Arjan Bouman, eigenaar van Geranco Transport. Hij is ook onze planner die we altijd kunnen bereiken. Je bent bij Geranco Transport absoluut geen nummertje. Arjan kent ons allemaal, weet wie wij zijn en wat we kunnen. Ik vind het fijn om zo’n baas te hebben!”

IVECO Drivers Tour

Ben jij ook een IVECO-chauffeur en vertel je graag over jouw truck? Laat het ons dan even weten via social media en we nemen contact op met een aantal inzendingen om een afspraak in te plannen voor een IVECO Drivers Tour!

Meer lezen?