afbeelding-iveco-drivers-tour-huib-van-de-vijver

IVECO Drivers Tour #1 – Voets Transport

19/02/2020

Bij IVECO staat de chauffeur centraal. Zo reden we onlangs een dagje mee met IVECO-chauffeur Huib van de Vijver van Voets Transport. In deze blog lees je meer over het transportbedrijf uit Eersel en de rijeigenschappen van zijn IVECO Stralis NP met 400pk.

Voets Transport bevindt zich op een ideale locatie, industrieterrein Meerheide te Eersel. Het distributiecentrum van Voets Transport is direct gelegen aan de snelweg A67 en op slechts enkele kilometers afstand van belangrijke transportroutes. De dag starten we in Eersel waar we een geladen trailer aankoppelen. Vandaag staat een rit naar Lochem op de planning om bier af te leveren bij een distributiecentrum van Ab/InBev. Vanuit daar worden met een bakwagen alle cafés en restaurants bevoorraad die tappen met bieren van Ab/InBev.

afbeelding-iveco-drivers-tour-voets-transport__

Binnen een paar minuten rijden we de snelweg op, waarna Huib meteen gebruik maakt van Adaptive Cruise Control. Deze is standaard inbegrepen bij een IVECO. Hij zet het rijassistentiesysteem vast op 82 kilometer, waarna we genieten van relaxed rijcomfort. Tijdens de rit vertelt Huib over zijn IVECO Stralis NP: “Deze is uitgerust met 400pk en een 1700Nm krachtige Cursor 9 aardgasmotor, waarmee ik erg stil op de weg rijd. Het is écht een fijne wagen!” Na ruim anderhalf uur arriveren we bij het distributiecentrum in Lochem. De mensen daar op locatie zorgen ervoor dat de trailer wordt gelost en geladen. In de tussentijd maakt Huib even van de gelegenheid gebruik om wat zaken op te ruimen.

Optimaal rijcomfort
We vervolgen onze weg richting Eersel om de geladen trailer daar weer te lossen. Onderweg vertelt Huib meer over zijn truck: “Ik vind mijn IVECO erg fijn door zijn rij- en zitcomfort. Je hebt in de Hi-Way cabine meer dan voldoende ruimte om je spullen op te bergen. Daarnaast ben ik ook zeer te spreken over de service bij IVECO. Ik heb oprecht goed contact met de jongens uit de garage. Daarnaast heb ik ook goed contact met Bert Mingels, Sales Area Manager bij IVECO NLS. Het persoonlijk contact waardeer ik enorm. Dit maak je niet overal mee.”

Duurzaam rijgedrag
Huib vertelt onderweg richting Eersel alles over het ‘nieuwe rijden’, waardoor je energiezuiniger kan rijden. “Bij mijn IVECO beschik ik over een heel fijne HI-TRONICS 12-traps automatische versnellingsbak en retarder. De sterke motorrem heeft vijf standen, zodat je bij kunt schakelen zodra je harder wilt remmen. De slijtage van de remmen is minimaal, doordat je remt op de hydrauliek.” De truck heeft twee tanks met ieder 200 kilogram LNG. Hierdoor heeft hij een actieradius van ongeveer 1.400 tot 1.500 kilometer. Bij transportmissies met minder zware lasten kan de actieradius oplopen tot 1.600 kilometer.

Voets Transport
Het middelgroot transportbedrijf uit Eersel bestaat inmiddels 14 jaar, voorheen BECX Transport, en is gespecialiseerd in het vervoeren van onder andere staal, bouwmaterialen, hekwerken, meubels en dranken. Huib vervoert in zijn LNG-truck voornamelijk bier voor Ab/InBev. In totaal bestaat het wagenpark uit 60 trucks, waarvan 4 op vloeibaar aardgas (LNG). Dit aantal wordt nog uitgebreid in 2020, want als échte IVECO-ambassadeur en als één van de eerste bedrijven in Nederland heeft Voets Transport twee IVECO IVECO S-WAY NP besteld. Huib licht verder toe: “Deze LNG-trucks rijden straks richting verschillende brouwerijen in Duitsland, waaronder München en Bremen. Vanuit daar gaat het bier in tankwagens naar Dommelen. Op de locatie in Nederland wordt het bier in vaten en in perfect drafts (5 liter) gepompt. Alles wordt daar vervolgens verpakt en weer teruggestuurd naar München. In Duitsland worden de trailers gelost en met emballage komen deze trucks weer terug naar Nederland. Bij het distributiecentrum in Eersel worden alle bestellingen voor de klanten weer klaar gemaakt voor vertrek.” Vanuit daar gaat Huib aan de slag om het bier naar verschillende locaties in de Benelux te brengen.

afbeelding-blog-stimuleringsregeling-lng

Meer informatie
Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar alle voordelen van het rijden op aardgas? Bekijk dan nu de blog over de verschillen tussen LNG en diesel
 of lees in een andere blog alle informatie over de stimuleringsregeling voor LNG en bio-LNG, die loopt tot minimaal eind 2021.

Wil je graag meer te weten komen over de IVECO S-WAY? Ga dan nu naar de IVECO-website en bekijk de IVECO S-WAY pagina en neem contact met ons op voor het maken van een offerte.

Meer lezen?