hoveniers-banner-blog

IVECO Daily, de ideale bedrijfswagen voor hoveniers

17/03/2021

Groenprofessionals opgelet, want in deze blog lees je alles over de IVECO Daily en waarom deze dé ideale bedrijfswagen is voor hoveniers. Dankzij zijn hoge laadvermogen en standaard trekgewicht van maar liefst 3.500 kg is deze namelijk perfect voor jouw dagelijkse business. 

afbeelding-1--blog-slimme-hoveniers-kiezen-voor-iveco-dailyZoals voor velen bekend is de IVECO Daily leverbaar als gesloten bestelbus, maar ook als chassis-cabine met een open- of gesloten laadbak. Daarnaast kun je kiezen voor een BE-trekker, zodat je een oplegger met graaf- of maaimachine(s) kunt trekken. Het is zelfs mogelijk om de Daily nóg veelzijdiger te maken zoals het voertuig van Verhart Groen uit Montfoort. Zij bestelden bij IVECO Schouten Utrecht een Daily die door Veldhuizen Wagenbouw is omgebouwd tot BE-trekker. Deze is vervolgens door hen uitgerust met een korte laadbak, welke gemonteerd is op de koppelschotel. Zo kan het voertuig voor verschillende doeleinden gebruikt worden. De laadbak is namelijk demonteerbaar, waardoor Verhart Groen hun IVECO Daily ook als trekker-opleggercombinatie kan inzetten bij andere werkzaamheden. Veelzijdiger ga je een bedrijfswagen bijna niet vinden! Lees in deze blog meer over de BE-trekker.

DNA van vrachtwagen

Die veelzijdigheid is realiseerbaar door het chassis van de IVECO Daily. Deze bestaat uit rechte balken met een U-profiel, die door middel van dwarsbalken aan elkaar gekoppeld zijn. Dit wordt ook wel een ladderchassis genoemd. Zo’n chassis staat garant voor robuustheid en is gebruikelijk bij grote vrachtwagens, maar dus ook bij de IVECO Daily. Bovendien is een ladderchassis bijzonder opbouwvriendelijk door de volledig vlakke bovenzijde. Bijkomend voordeel is de mogelijkheid om alle bekabeling van het voertuig en opbouw aan de binnenzijde van de chassisbalken te leiden, zonder gevaar van eventuele afknelling door de opbouw.

afbeelding-3--blog-slimme-hoveniers-kiezen-voor-iveco-dailyStandaard 3.500 kg trekgewicht

Mede door het ladderchassis is het mogelijk om met de IVECO Daily hoge combinatiegewichten te halen. Deze is namelijk af-fabriek leverbaar in GWV-versies van 3.500 kg, 4.200 kg, 5.200 kg en 7.200 kg. Alle modellen mogen een aanhanger/oplegger met een gewicht van 3.500 kg trekken. Bovendien kan bij de IVECO Daily het netto laadvermogen worden opgeschroefd tot circa 7 ton, zodra je een oplegger hierachter hebt. Dit is ideaal voor jou als hovenier, omdat je hierdoor zonder problemen allerlei soorten materieel kunt meenemen. Daarnaast staat de IVECO-bedrijfswagen bekend om zijn uitgebreide motorprogramma. Zo kun je kiezen voor een 2,3 liter F1A dieselmotor die leverbaar is met 116, 136 of 156 pk, een 3,0 liter CNG-motor met 136 pk en 3,0 liter F1C dieselmotor met 160, 180 of 210 pk. Veruit de meeste hoveniers kiezen voor de krachtige 3,0 liter motor, omdat zij hierdoor over meer dan voldoende vermogen beschikken om een zware oplegger te trekken. In 9/10 gevallen nemen zij namelijk zware machines mee, waardoor men bewust kiest voor dit type motor. Bekijk ook deze blog, zodat jij kunt bepalen of een gesloten bus of open laadbak het best bij jou past.

Comfortabele kilometers

Een IVECO Daily is tevens leverbaar met een 6-traps handgeschakelde versnellingsbak of een Hi-Matic 8-traps automatische versnellingsbak. Iedere hovenier maakt daarin zijn keuzes. Geen van beide is goed/fout, want de IVECO Daily staat garant voor hoge prestaties. Toch kiezen de meeste groenprofessionals bewust voor een automaat, omdat zij bij hun bedrijfswagen willen beschikken over het hoogste rijcomfort en maximale veiligheid. Het voordeel van een automaat is dat deze garant staat voor maximale trekkracht bij ieder toerental en een koppelvermogen tot maximaal 470 Nm. De ZF-automatische versnellingsbak zorgt er bovendien voor dat je jouw aandacht kunt houden op het verkeer en de rijomstandigheden. Bovenal kiest de Hi-Matic versnellingsbak in minder dan 200 milliseconden de juiste versnelling, waardoor je comfortabel jouw weg kunt vervolgen. In deze blog lees je meer over de IVECO Daily Hi-Matic.

afbeelding-2--blog-slimme-hoveniers-kiezen-voor-iveco-daily

IVECO Daily Hi-Matic actie

Let op! Je kunt namelijk tot en met 31 maart 2023 gebruik maken van een speciale actie, waardoor je maar liefst 50% korting krijgt op de Hi-Matic automaat. Ga daarom nu naar onze website en maak gebruik van dit aanbod!

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de IVECO Daily en wil je graag met ons in gesprek hierover? Vraag dan via deze link een adviesgesprek/offerte aan en kom met ons in contact.

Meer lezen?