FIA ETRC: Belgian Truck Grand Prix een échte aanrader voor iedere autoliefhebber

16/09/2019

Als autoliefhebber moet je ooit naar het FIA Truck Grand Prix zijn geweest, dat is de conclusie na een bezoek aan het evenement. Van zware trucks tot voormalig formulewagens, de coureurs daveren over het circuit om de bezoeker een geweldige dag te bezorgen. In deze blog lees je alles over het geslaagde weekend op het circuit in Zolder.

Laagdrempelig en gastvrij, dat is de sfeer terwijl je rondom het circuit wandelt. Je had de mogelijkheid om prachtige trucks te bewonderen, langs kraampjes te lopen en te genieten van al het racegeweld. Het is wellicht zelfs veelzijdiger dan een dagje kijken bij een Formule 1 race. Dan ga je waarschijnlijk puur voor Max Verstappen, terwijl je tijdens het FIA Truck Grand Prix juist meer geniet van knallende uitlaten en het harde geluid van de racemonsters.

Jochen Hahn komt als winnaar uit de strijd
Het was soms flink vechten voor de eerste plek, maar uiteindelijk is het Jochen Hahn, met zijn IVECO, gelukt om 85 punten uit te lopen op zijn naaste achtervolger: MAN-coureur Antonio Albacete. De coureurs gingen tot het gaatje om te strijden voor iedere plek. Zo won Rene Reinert, als IVECO-coureur, de tweede race tijdens het Belgian Truck Grand Prix. Steffi Halm eindigde die race als tweede, wat haar beste eindklassering was sinds het succesvolle weekend op het Slovakia Ring Circuit. André Kursim ging eveneens als tweede over de finish, maar dan tijdens de laatste race van het weekend. De IVECO coureurs kunnen terugkijken op een meer dan geslaagd weekend. De coureurs van FIA European Truck Racing Championship vervolgen hun weg naar Le Mans, waar het op één na laatste raceweekend op de planning staat.

20190914_143129

Jochen Hahn spreekt met trots over IVECO: “Uiteindelijk, bepaalt de wagen voor 80% of je wint of verliest. Ik kan echt bouwen op mijn truck. We hebben een sterke en robuuste motor, waarmee we drie jaar kunnen rijden op de circuits. Dit is een groot verschil met de concurrentie, want zij doen maar 1 jaar met hun motor.”

MAXX Formula
Naast de racetrucks raasden er nóg meer gave wagens over het circuit in Zolder. Zo waren ook de MAXX Formula snelheidsmonsters aanwezig die een indrukwekkend geluid produceerden. Deze klasse bestaat volledig uit wagens uit de opgegeven klasse: Formule 1 (1992 – 1996), Moderne Formule 1 tot 2013, GP2 (2005-2011), Champ Car, IndyCar & IRL vanaf 1992, A1GP-serie, Auto GP-serie, World Series by Renault 3.5 / V8 Super Formula en de SuperLeague Formula. Vele liefhebbers stonden met hun camera klaar om alles acties  vast te leggen.

IVECO S-WAY, FIT-CAB en MAGIRUS zijn blikvangers
IVECO was goed vertegenwoordigd, zowel op als rondom het circuit. Zo konden bezoekers op de prachtige IVECO-stand de S-WAY, FIT-CAB en MAGIRUS bewonderen. Alle belangstellenden konden plaatsnemen in de trucks en ervaren dat de S-WAY meer comfort en connectiviteit biedt dan haar voorganger de IVECO Stralis. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de S-WAY? Dan kun je tijdens de eerste editie van de IVECO S-WAY Ride & Drive dagen kennismaken met de truck. Wil je graag meer informatie lezen over dit evenement? Bekijk dan nu de website en klik op de onderstaande afbeelding.

IVECO S-WAY Ride & Drive

Meer lezen?