De vele mogelijkheden van de IVECO Stralis: HiKOKI Special

3/04/2019

Gert Lamberts, directeur HiKOKI Power Tools, en Ruurd van der Vegt, Sales Manager HiKOKI Power Tools, kochten onlangs een IVECO Stralis en lieten deze ombouwen tot rijdende showroom. Het Japanse bedrijf verkoopt elektrisch handgereedschap voor professionele gebruikers, waarvan het verkoopkantoor, de showroom en magazijnen in Nieuwegein zijn gevestigd. De IVECO demonstratie truck wordt ingezet voor beurzen/evenementen, maar ook voor producttrainingen en demonstraties die worden gegeven bij hun dealers en eindgebruikers. Naast de indrukwekkende stoere uitstraling heeft de IVECO Stralis ook veel gemak, het scheelt hen veel op- en afbouwtijd. De locaties die zij bezoeken, dat zijn er nogal wat: het komende jaar bezoeken zij door heel Europa meerdere vakbeurzen, bedrijven en winkels die hun producten verkopen. Dit om hun power tools én de nieuwe merknaam onder de aandacht te brengen. HiKOKI, voorheen Hitachi Power Tools, heeft namelijk pas sinds 1 oktober 2018 wereldwijd haar naam verandert.

Waar HiKOKI alles weet van power tools, weet IVECO alles van trucks. De klant wist wat hij wilde, IVECO verkoper Marcel Draisma wist welke truck bij die wensen past: welke cabine inrichting, de benodigde aandrijving, etc. Bij IVECO is de verkoper niet alleen betrokken bij het samenstellen van de vrachtwagen, maar ook bij hoe de klant deze wil gaan gebruiken en eventueel de oplegger of bakwagen die daarbij nodig is.

Bij HiKOKI moest de bakwagen namelijk verschillende features hebben die behoorlijk anders zijn dan die voor standaard wegtransport. Zo moest de zijkant uitschuifbaar zijn om een ontvangstruimte te creëren, de achterkant van de opbouw moest doorzichtig zijn voor extra zichtbaarheid en meerdere elektriciteitsaansluitingen waren noodzakelijk voor de vele lampen en tv-schermen. Ook was het verzoek er een kleine keuken in te bouwen, inclusief watertoevoer. Gelukkig heeft IVECO hier meer ervaring mee en wist HiKOKI in contact te brengen met een carrosseriebouwer die precies kon maken wat zij wilden.

Het resultaat: een mooie truck die als showroom door heel Europa rijdt. In de bakwagen is ruimte voor een showroom waar de HiKOKI power tools mooi gepresenteerd kunnen worden, tv-schermen voor meer informatie rondom het merk, mogelijkheid om zelf koffie en thee te zetten en er is een speciale ruimte om rustig een training te volgen of een gesprek te voeren. En dat allemaal zonder wal-aansluiting, de truck is namelijk volledig zelfvoorzienend. Wie dacht dat een vrachtwagen alleen geschikt is voor goederenvervoer, heeft het mis. Er is zoveel meer mogelijk, als je de fantasie maar hebt en een goede partner om het te realiseren.

Benieuwd wat voor speciale opbouwmogelijkheden we voor u kunnen realiseren? Vraag dan een adviesgesprek aan!

 v.l.n.r.: Marcel Draisma, Gert Lamberts, Ruurd van der Vegt

 

New Call-to-action

Meer lezen?