Template afbeeldingen

Dakar 2024 - Etappe 11

18/01/2024

Vandaag was een lange dag, maar gelukkig verliep die goed: de motor doet weer wat-‘ie moet doen! Het parcours bestond uit veel stenen en stof. Tijdens het eerste deel van de proef moesten Janus, Marcel en Darek de nodige trucks en buggies inhalen, maar dat ging allemaal prima. 

Boss Machinery Team de Rooy FPT

Etappe 11 Janus 2

 

Ladies Team de Rooy FPT

Ladies tellen tijdens een lange dag de kilometers af

De voorlaatste etappe van de Dakar Rally is een lange en zware dag voor Anja van Loon, Floor Maten en Marije van Ettekoven. Het terrein was gevarieerd, maar het grootste deel van de dag werd doorgebracht met stuiteren over paden. De dames kregen onderweg een lekke band, maar wisten de band binnen 10 minuten te vervangen. Ze kijken uit naar de laatste fase.

“Het was een kwestie van elke kilometer aftellen naar het einde van de dag”, vertelt Anja. “We hadden onderweg wat kleine duinen en zand, maar vandaag was het vooral weer stuiteren. Op een van die smalle, steenachtige doorgangen ontplofte de rechterachterband. Met zijn drieën hebben we hem binnen 10 minuten vervangen, dus dat ging prima.”

De dames finishten in het donker. “Het laatste stuk was in het donker, maar vooral door smalle, stoffige canyons. We hebben echt samen gezocht naar de juiste weg en dat ging goed. We kijken nu uit naar het finishpodium morgen, maar tegelijkertijd is de tijd voorbij gevlogen. Morgen gaan we het leuk hebben.”

Etappe 11 Janus 3

De laatste etappe van Dakar 2024 is een lus rond Yanbu. De etappe van 174 kilometer bevat zand en stenen, dus het is opletten tot de laatste meter.

Op de hoogte blijven van al het Dakar nieuws?

Schrijf je dan in op onze Dakar Rally nieuwsbrief! Tijdens de rally houden wij je dagelijks op de hoogte over de prestaties van Team de Rooy.

Meld je aan voor onze Dakar nieuwsbrief

 

Meer lezen?