header-afbeelding-7-speerpunten-iveco-daily

7 belangrijke speerpunten bij het configureren van jouw bestelwagen

23/02/2018
- laatst geüpdatet op 04/03/2020

De aankoop van één of meerdere bestelwagens kan vaak lastig zijn door de hoeveelheid opties en uitvoeringen. Wij helpen je als ZZP'er of ondernemer graag een handje op weg. Ontdek hier 7 belangrijke speerpunten die essentieel zijn om rekening mee te houden tijdens de configuratie van jouw nieuwe bestelwagen(s).

1. Afmetingen en laadruimte

DAILY(6)Bij de start van de zoektocht naar de ideale bedrijfswagen is het belangrijk om het hoofdzakelijke doel van het voertuig steeds in het achterhoofd te houden. Stel vooraf altijd eerst een aantal vragen, zoals: ‘Wat ga ik vervoeren? Vervoer ik elke dag hetzelfde? Als ik meer goederen mee kan nemen, hoef ik dan minder ritten te maken? Moet ik meerdere passagiers mee kunnen nemen?' Deze vragen brengen de juiste antwoorden naar boven en spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de juiste configuratie.

Bij de Daily bestelwagen zijn er verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. De laadruimte varieert van 7,3 m³ tot zelfs 19,6 m³. Ook de achterdeur en zijdeur zijn in verschillende formaten te bestellen. Je kunt jouw nieuwe bestelwagen zo samenstellen, dat deze precies voldoet aan jouw behoeften en de dagelijkse uitdagingen. 

DAILY(5)_

2. Veiligheid & technologie

636904966341102510

Steeds vaker geven ondernemers en chauffeurs aan dat veiligheid een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een nieuwe bestelwagen. Je wilt tenslotte veilig van punt A naar B rijden! Standaard zijn er al verschillende actieve veiligheidssystemen aan boord die ondersteuning bieden om een ongeval te voorkomen, of de impact van het ongeval te verminderen. Er worden daarnaast steeds meer technologische opties toegevoegd om je beter te assisteren tijdens elke rit met bijvoorbeeld realtime updates over het voertuig en het verkeer. Hiermee kun je als chauffeur beslissingen nemen die helpen om elke opdracht zo kostenefficiënt en veilig mogelijk uit te voeren.

De Daily bestelwagen gebruikt hiervoor DAILY BUSINESS UP™, een applicatie die verschillende extra’s zoals navigatie, uitgebreid dashboard en handleiding integreert op jouw mobielapparaat. Zo transformeer je elke tablet of smartphone tot jouw persoonlijke rij-adviseur. Tijdens elke rit ontvang je realtime rij-instructies via het Driving Style Evaluation-systeem om jouw rijstijl en verbruik te verbeteren. Daarnaast kun je met de DAILY BUSINESS UP™ extra voertuigfuncties controleren om defecten op te sporen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden die standaard zijn voorzien via de applicatie.

3. Motorkeuze

motordailyiveco.jpg

De motor is het kloppend hart van het voertuig en het is daarom fijn om te weten dat je bij de Daily gebruik kunt maken van een uitgebreid motorprogramma. Zo is de IVECO bestelwagen de enige in de markt die twee motoren (2,3 liter en 3.0 liter) aanbiedt die zijn geoptimaliseerd voor topprestaties voor elke missie.​ Het is raadzaam om een motorinhoud te kiezen die perfect aansluit op jouw dagelijkse transportwerkzaamheden. Misschien is een alternatieve brandstof dan diesel voor jou wel de oplossing? Ontdek hieronder de line-up van motortechnologieën die een lage emissie als kerneigenschap in zich hebben:

  • LP-EGR-technologie zonder AdBlue®: deze motor maakt gebruik van een lagedruk-EGR waardoor het motorsysteem niet vervuild raakt, maar wel schonere lucht uitstoot. Verder zorgen andere systemen zoals de variabele oliepomp en de turbo voor een efficiënt brandstofbeheersysteem, lagere bedrijfskosten, meer vermogen en koppel.
  •  
  • SCR-technologie: dit type motor wordt voorzien van een Selective Catalytic Reduction-nabehandelingssysteem zodat het verbrandingsproces onveranderd blijft. Op deze manier kan je steeds rekenen op het vermogen en efficiëntie dat je nodig hebt tegen lage bedrijfskosten. 
  •  
  • CNG-technologie: De dieselmotor is dan volledig aangepast om op CNG te rijden, waardoor hij zeer schoon en opmerkelijk stil rijdt. Dit biedt een extra voordeel in stedelijk gebied waar milieuzones alsmaar toenemen. 
  •  
  • Elektrisch: dit type aandrijving is meteen de meest groene variant in het rijtje. 'Motorkoppel' vanaf moment nul en tevens geheel emmissievrij rijden, wie wilt dat nou niet!

 4. Comfort

636904975286484219Vaak zit je een lange tijd achter het stuur of moet je in- en uitstappen om goederen te leveren. Ook wordt de cabine van een bedrijfswagen gebruikt als mobiele werkomgeving waarin de juiste functies kunnen helpen bij het uitvoeren van de dagelijkse taken. In deze verschillende situaties is comfort belangrijk om elke handeling (lang of kort) op de juiste manier te ondersteunen. Voor comfort in de cabine kun je er onder andere voor kiezen om het dashboard te upgraden met een tablethouder en USB-oplaadaansluiting en een tweezits bijrijdersbank met tafel. 

5. Kopen of leasen?

De financieringsmogelijkheden verdienen ook de nodige aandacht tijdens het beslissingsproces. De keuze tussen kopen of leasen hangt voornamelijk af van de financiële middelen waarover je beschikt. Bij de aanschaf met eigen bedrijfsmiddelen is het voertuig jouw eigendom, maar je bent wel een bepaald bedrag kwijt. Dit geld kun je niet meer investeren in andere doeleinden. Met de huidige leasepercentages kan het echter toch voordeliger zijn om te leasen. Ga nu naar onze website voor meer informatie over de mogelijkheden die IVECO Capital als financieringsmaatschappij kan bieden. Laat jouw gegevens achter op de pagina en een adviseur neemt zo snel mogelijk contact met je op.

6. Opties

Zoveel mensen, zoveel wensen: je wilt ongetwijfeld specifieke functionaliteiten die een standaard configuratie niet biedt. Daarom is het interessant om te kijken naar de mogelijke opties en accessoires er voor handen zijn om jouw nieuwe voertuig verder te personaliseren. Zo kun je optioneel gebruik maken van verschillende rijassistentiesystemen zoals: Adaptive Cruise Control en Queue Assist, Lane Departure Warning, Proactive Lane Keeping Assist, AEBS, Crosswind Assist en een Elektrische parkeerrem. Daarnaast kun je er toe besluiten om jouw nieuwe IVECO Daily te bestellen met luchtvering op de achteras, dit vergemakkelijkt intensieve laad- en loswerkzaamheden. Met 1 druk op de knop kun je de laadvloer snel omlaag of omhoog brengen om niet onnodig tijd en energie te verspillen met het in- en uitladen van goederen.

afbeelding-blog-7-speerpunten-iveco-daily

636947311256592470

7. Proefrit

Tot slot kan een proefrit als bevestigende factor meespelen tijdens het aankoopproces. Hierbij kun je de verschillende elementen testen die tijdens de configuratie werden bepaald. Zo ben je 100% zeker van je keuze en kun je tijdens het rijden bijvoorbeeld extra advies vragen over bijvoorbeeld de boordcomputer of andere elementen. Wil je graag meer meten over de IVECO Daily en alle mogelijke configuraties? Neem contact met ons op voor een antwoord op al jouw vragen.

Download IVECO Daily Bestelwagen Brochure 2019

Meer lezen?