header-blog-alles-wat-je-moet-weten-over-de-x-way

Alles wat je moet weten over de IVECO X-WAY

10/03/2021

De X-WAY brengt twee werelden bij elkaar door een combinatie van IVECO’s beproefde techniek voor langeafstandstransport en off-road robuustheid. Bovendien is de IVECO X-WAY de nieuwe maatstaf in zijn marktsegment dankzij het lage eigen gewicht en het hoogste nuttige laadvermogen. Lees daarom nu meer over deze multi-inzetbare truck!

foto-in-tekst-blog-x-way-2Kiezen voor een IVECO X-WAY kent diverse voordelen. Zo is deze truck volledig ingericht op het gebruik van het voertuig op harde- en onverharde wegen. Bovendien is de X-WAY af-fabriek leverbaar met hydrostatische voorwielaandrijving (Hi-Traction). Dit systeem zorgt voor aanvullende aandrijfkracht op de voorwielen in situaties wanneer je maximale tractie nodig hebt. Hierdoor ben je ook tijdens de laatste kilometers tot de bouwplaats verzekerd van optimale wendbaarheid en rijveiligheid. Het IVECO Hi-Traction systeem wordt namelijk automatisch ingeschakeld zodra de chauffeur met zijn voertuig een snelheid bereikt onder de 24 km/h. Zonder enige inspanning beschik je hierdoor altijd over voldoende tractie en kun je probleemloos ieder laad- en losadres bereiken. Bekijk ook deze blog voor meer informatie hydrostatische voorwielaandrijving.

Betrouwbare aandrijflijn zonder EGR

Net als bij de IVECO S-WAY kun je bij de X-WAY kiezen uit drie type motoren met een vermogensniveau oplopend van 330 tot en met 570 pk. Deze aandrijflijn heeft zich reeds bewezen qua betrouwbaarheid en efficiënt brandstofverbruik. Bij de X-WAY is er bovendien geen sprake van een EGR uitlaatgas recirculatiesysteem, terwijl dit bij concullega’s wél het geval is. Het complexe EGR-systeem zorgt er bij die voertuigen voor dat 30% van alle uitlaatgassen terug de motor in wordt gevoerd voor een tweede verbrandingsproces.

Bij IVECO’s is er slechts sprake van een passieve roetfilter in combinatie met de nabehandeling van uitlaatgassen door middel van Adblue. Hierdoor wordt er geen extra brandstof verbruikt en wordt onnodige warmteontwikkeling in de motor en zelfvervuiling van de motor voorkomen. Daarnaast ontstaan er bij de X-WAY geen problemen bij de roetfilter en Adblue katalysatoren, zodra je hiermee veel korte afstanden aflegt en tegelijkertijd het voertuig vaak stationair moet laten draaien tijdens het gebruik van de betonmixer of laadkraan. Bovendien komt er bij de X-WAY geen grote hoeveelheid olie in de carter terecht en is er geen extra oliefilter nodig om lange onderhoudsintervallen te halen. Bovenal kun je de totale voertuigkosten uitzonderlijk laag houden, doordat de X-WAY net als de S-WAY de langste olieverversingsinterval kent in zijn klasse. Hierdoor is de truck pas na 150.000 kilometer toe aan de eerste onderhoudsbeurt. Kortom, met de IVECO X-WAY kun je onbezorgd kilometers maken.

foto-in-tekst-blog-x-way-3Maatwerk

De X-WAY is bovendien specifiek ontworpen voor het bouwtransport en logistieke taken in- en rondom de stad. Het is daarbij goed om te weten dat je letterlijk kunt bouwen op een breed modelaanbod, zodat je als IVECO-klant altijd een truck kunt samenstellen die helemaal aan jouw wensen voldoet. Zo is de X-WAY leverbaar in verschillende cabinetypes, as-configuraties en aandrijvingen. Mede door de rijke keuzes kun je altijd een truck opbouwen die past bij jouw transportactiviteiten. Op basis van jouw voorkeur kun je kiezen voor een 4x2, 6x2, 8x2, 6x4 of 8x4 IVECO X-WAY met diverse opties. Afhankelijk van de transportactiviteiten zijn er diverse mogelijkheden om jouw nieuwe truck uit te rusten met bijvoorbeeld mechanische- of luchtvering en een achteras met enkele reductie of naafreductie. Voor elke inzet is er tevens een geschikte versnellingsbak. Zo zijn er bij IVECO vier mogelijkheden: een ZF Servoshift 16-traps handgeschakelde versnellingsbak, de ZF Traxon 12-traps en 16-traps geautomatiseerde versnellingsbak en een Allisson volautomatische versnellingsbak met een hydraulische koppelomvormer. Mede hierdoor kun je jouw nieuwe IVECO altijd op maat bestellen, waardoor je uiteindelijk kilometers kunt maken met een truck die on- en offroad met elkaar verbindt.

Van een betonmixer, kipper, haakarm of portaalwagen, open laadbak met kraan, trekker met kipperoplegger en houttransporter tot een kolkenzuiger, je kunt de IVECO altijd volledig naar wens opbouwen. Bekijk en/of download onze brochure voor meer specifieke informatie per type voertuig. 

DOWNLOAD BROCHURE

Meer informatie

Wil je ook op de laatste kilometers beschikken over meer dan voldoende tractie en ben je op zoek naar een truck met een laag eigen gewicht? Dan moet je de IVECO X-WAY zeker in overweging nemen! Neem contact met ons op voor een offerte of een advies op maat, zodat we voor jou alle mogelijkheden in kaart kunnen brengen.

foto-in-tekst-blog-x-way

Meer lezen?